Translate

28.04.2014

Zupa ogorkowa z ryzem





  • pol kurczaka 
  • 2 marchewki 
  • 1 pietruszka 
  • kawalek selera 
  • 1 por 
  • 1 zabek czosnku
  • 3 duze kiszone ogorki  
  • warzywko 
  • 8 ziaren pieprzu 
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • 3 liscie laurowe 

  1. Mieso myjemy, w garnku zalewamy woda i stawaimy na rozgrzany palnik 
  2. Warzywa marchewke, pietruszke i seler obieramy
  3. Wszystko sieramy na tarce 
  4. Do gotujacej wody z miesem  dorzucamy wszystkie warzywa i wsypujemy dwie lyzki warzywka, pieprz, ziele angielskie i lisc laurowy 
  5. Wszystko gotujemy ok 45 min (az mieso nie bedzie miekkie) 
  6. Ogorki kiszone scieramy na tarce i podlewamy woda z ogorkow, w tym samym czasie gotujemy 1 torebke ryzu
  7. Po 45 min dodajemy ogorki i jeszcze gotujemy ok 15 min 
  8. Na koniec dorzucamy ryz mieszamy razem i podbijamy smietana 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz