Translate

10.06.2014

Budyniowiec bez pieczenia




  • 1 opakowanie budyniu smietankowego
  • 3/4 kostki masla
  • 100g winogron lub innych owocow (wszystkie pasuja)
  • 1 opakowanie herbatnikow
  • mleko

  1. Robimy budyn tak jak na przepisie opakowania z tym ze z mniejsza iloscia mleka tj. zamiast 500 ml mleka to dajemy 400 ml i odstawiamy do ostygnięcia
  2. Do sniadaniowki wrzucamy herbatniki i gnieciemy je ( ja rozgniatam walkiem)
  3. Do 1/4 rozpuszczonego w rondlu masla wrzucamy rozkruszone herbatniki i wszystko razem mieszamy
  4. Wysypujemy herbatniki do foremki i ukladamy równo
  5.  Na to układamy pokrojone w polowki owoce
  6. Nastepnie do ostygnietego budyniu wrzucamy kokruszone maslo ( pozostala 1/2 czesc)
  7. Razem mieszamy mikserem az nie powstanie gladka konsystecja
  8. Wylewamy na wierz owocow i układamy
  9. Mozna jeszcze u gory przyozdobic owocami i potem wszystko odstawic na ok godzine do lodowi





Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz