Translate

15.06.2014

Kebab indyczy na frytkach





  • 2 duze piersi z indyka 
  • kapusta pekinska 
  • 3 pomidory
  • 1 cebula 
  • 0,5 ogorka swierzego 
  • 4 rzodkiewki
  • frytki
  • majonez 
  • ketchup 
  • przyprawa do gyrosa/kebaba
  • sol
  • pieprz 

  1. Wszystko kroimy : szatkujemy kapuste, kroimy cebule, ogorka, pomidory i rzodkiewke 
  2. Polowe cebuli odkladamy, a reszte skladnikow razem mieszamy ( mamy salatke z kapusty pekinskiej)
  3. Dobrawiamy sola i pieprzem do smaku 
  4. Umyte i osuszone mieso kroimy w kostke i doprawiamy przyprawa do kebaba/gyrosa 
  5. Na rozgrzanej patelni podsmarzamy cebule, dorzucamy mieso i wszystko smarzymy ok 30 min 
  6. W tym czasie robimy frytki wedlug  przepisu na opakowaniu 
  7. Wszystko razem ukladamy na talerzu wpierw frytki na to mieso i obok salatke z kapusty pekinskiej 
  8. Do smaku dodajemy sobie majonez i ketchup 


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz