Translate

16.10.2014

Leczo z kabaczka






  • 4 male kabaczki 
  • 300g kielbasy 
  • 200g boczku 
  • 2 duze papryki ( kolor dowolny)
  • 2 puszki pomidorow krojonych 
  • 2 srednie cebule 
  1. Cebule i papryke kroimy w duza kostke i razem przesmarzamy. Wrzucamy do garnka w ktorym bedziemy robic kabaczek
  2. Kielbase i boczek kroimy w kostke, rowniez podsmarzamy i dodajemy do cebuli i papryki
  3. Kabaczki myjemy i kroimy w plastry dorzucamy do pozostalych podsmarzonych produktow
  4. Dusimy to wszystko tak dlugo az kabaczek nie zmieknie 
  5. Jak juz kabaczek zmieknie dodajemy pomidory z puszki i wody jesli konsystecja jest za gesta 
  6. Wszystko razem trzymamy jeszcze na ogniu ok 10 min 
  7. I gotowe 

Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz