Translate

11.04.2017

Łosoś z piekarnika






Łosoś z piekarnika w sosie koperkowym 


  • filet z łososia
  • sól morska 
  • sok z cytryny
  • pieprz 
  • jogurt naturalny 
  • koperek 
  1. Filet z łososia myjemy i osuszamy 
  2. Przyprawiamy solą morską, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny 
  3. Zawijamy w sreberko i układamy na blaszce
  4. W tym samym czasie zagrzewamy piekarnik do 180C 
  5. Filet pieczemy 20 min - 30 min 
  6. W czasie, w którym pieczemy fileta robimy sos: siekamy drobno koperek, wrzucamy do miseczki i dodajemy ze 4 łyżki jogurtu naturalnego. Mieszamy wszystko i mamy sos 
  7. Upieczonego fileta z łososia polewamy sosem.
Do ryby najlepiej pasuje ryż, wtedy smaki ładnie nam się mieszają. Polecam również zrobić swoja ulubiona surówkę. 

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz